25 september 2013

ATT HITTA BO

Ja som flera redan hört så är ju detta med boende inte helt lätt.. När vi var här i juni var vi på hela 38 (!!!) stycken lägenhetsvisningar på två dagar (igen !!!!). Vi hittade några som var ok, ja till och med spektakulärt bra i vissa avseenden men då var det altid något som verkligen inte var bra. Typ en makalös takterass...


Men då var lägenheten alldeles för liten i sig och det skulle vart svårt att ha gäster över under en längre tid. Man måste alltså kompromissa och vissa saker är ju ett måste.

Det hade nu gått en tid sedan vår lägenhetsrundvandring här i juni och vi har fått lite distans till vad vi kan önska av en lägenhet här och vad som faktiskt är viktigt för oss. Under stor del av året är det väldigt varmt här vilket gör att man ändå inte sitter ute och solar så som vi gör hemma i Sverige. En balkong kan ju såklart ändå vara att föredra, men då måste vi prioritera bort andra saker.

I juni kollade vi på lägenheter både inne i staden och utanför. Utanför får man mer för pengarna, men T måste också pendla upp emot en timma för att komma till jobbet, vilket gör att hans redan långa arbetsdagar blir ännu mycket längre. Därför har vi bestämt oss för att känna på HK till 100 % och bo mitt i gröten. Till en början i alla fall så får vi se hur vi gillar det.

Vi har nu hittat en lägenhet som är ganska bra.

+ Gym och pool faciliteter i huset
+ Super läge
+ Bra planlösning, dvs vardagsrum med plats för vår stora soffa och matplats, fräscht kök, ett stort sovrum med tillhörande toalett, ett gästrum samt gästtoalett.

- Ingen balkong
- Ingen makalös utsikt som vi sett i flera av de andra lägenheterna och som ju är lite av det speciella med att bo i centrala HK.

Så nu är frågan om vi skall ha is i magen och vänta på att den perfekta lägenheten dyker upp, eller om vi skall satsa på denna som faktiskt är riktigt bra?

Inga kommentarer:

 
Way out Asia © 2013.

Design by The Blog Boat