23 september 2013

UTFLYKT OCH UTSIKT



lördag utflyktsdagen är äntligen kommen. Vi kände båda att vi ville ut från staden lite och se oss omkring. Färden gick till Deep Water Bay som är en strand som ligger ca 20 min utanför HK med buss. Såå skönt att bara ligga i solen, se på folk och bada. Det var faktiskt riktigt fint och rent där, inte heller särskilt mycket folk. Dock en del kinestanter och farbröder som kommer till stranden för att motionera. Utanför hajnäten så har de en lång ”simfil” där man kan träningssimma. Såklart finns det ytterligare ett hajnät utanför simfilen. Väldigt underhållande dock att sitta och titta på när de böjer och sträcker, tänjer och drar i sina kroppar innan de hoppar i, himla smidiga alltså. 

På kvällen hade vi bokat bord på en peruansk restaurang. GOTT! Asgott faktiskt. Vi var tvungen att lämna bordet redan 20:45 och mötte därefter upp Sigvald för en drink. Den drinken skulle senare visa sig bli många fler... Första stället vi gick till var en hemlig klubb utan namn. Bara en gömd svart dörr ner till en källare. Fint som snus var det därinne, svarta väggar, stora gröna bås med gardiner och sinnessjukt goda drinkar. Efter att varit längst ned i en skrapa åkte vi till en annan fast längst upp. Magisk utsikt säger jag bara, herregud. HK blir som en annan plats på natten. 

Vi hängde på vidare på klubbrundtur. Klockan 06.30 var vi hemma. Det behöver knappast sägas hur söndagen spenderades... Ja precis, brunch på ett ställe i närheten sedan pizza och film. 


Deep Water Bay





Ganska varmt, tur att havet svalkade lite




Lunch på stranden



Thai, starkt som bara den




Här trivs vi sa vi



sa vi



Bussresan hem igen åkte vi förbi Happy valley där hästarna springer ikapp två gånger i veckan



Quinoasallad och Seafood Ceviche



Lax



och Tacos x 4 med biff, kyckling, fisk och bläckfisk



Glad och mätt



Inte riktigt mätt... vi beställde in lite till



Okej 



Oxhjärta och tenderbeef



Hemliga klubben finns det ju inga bilder från eftersom den var hemlig. Men andra stället såg ut såhär. Man tappar lite andan när man kommer upp. 



Eller hur?



Beef steak sandwich till H



Endivesallad med chevre, rödbeta och valnöt, samt Eggs Benedict till T




Och pizza på söndag, pomodore för H



och Peking duck för T

Inga kommentarer:

 
Way out Asia © 2013.

Design by The Blog Boat