26 september 2013

SWEDISH CHAMBER OF COMMERCE

Så i onsdags var vi inbjudna till Svenska handelskammarens välkomstmöte för nyanlända svenskar i Hong Kong. Svenska organisationer, som Young Professionals,  Svenska handelskammaren och Svenska kyrkan berättade lite om sin verksamhet här. Vi fick också bubbel och svenska små mumsbitar, som lax potatis och dill. Även om det till stor del var utbytesstudenter från bachelorprogram från Uppsala och Lund träffade vi några i liknande situation som oss som vi sedan gick vidare med ut på middag. Mycket mycket trevligt :) 



På resturangen Wild Grass samlades alla för mingel, info och snittar. Alla organisationer höll sig ganska kortfattade på sådär 4-5 minuter men inviterade till vidare samtal med dem under kvällen. Alla, förutom Svenska kyrkan där en diakon (vad är egentligen en diakon?) och en kyrkoherde pratade i 25 minuter om vad de gör i HK. Stämningen var lite lätt otålig när de tackade för sig och minglet kunde fortsätta. 



Middag efteråt på restaurang Bistecca. 
Från vänster: Christina, norska som vi tidigare träffat på middag som studerar här i HK. 
Sedan kommer T <3, och längst ut Elin som vi träffade första gången i onsdags. Hon har flyttat från Schweiz, där hon bott i sju år, till HK med sin kille också hon pga hans jobb. De skall bo här i ett halvår och sedan flytta till Singapore. Hon kommer inte jobba så länge de bor här i HK så henne bokade jag snabbt en lunch med idag fredag :) 



Louise och Hans. Hans är han som kom fram till oss på flygplatsen när vi först kom till HK för två veckor sedan och Louise är hans fästmö. De kom till HK i juni och skall bo här på obestämd tid. 

Alla man möter här är så himla öppna och trevliga, jag känner själv också att man så sakteliga blir lite annorlunda. Man tar kontakt på ett mer spontant och impulsivt sätt än vad man någonsin skulle drömma om att göra hemma. De här människorna tror jag säkert att vi kommer hänga en del med här. 

Inga kommentarer:

 
Way out Asia © 2013.

Design by The Blog Boat