24 november 2013

HÄLSA VS HONG KONG

I somras när vi bodde i Sverige var vi till 100% inställda på att detta skulle bli hälsans år. Vi tränade i stort sätt varje morgon och drack extremt lite alkohol. Kanske kändes det torrt och tråkigt då men jag är så glad att vi gjorde det. Att vi lade någon form av grund för hälsosamma vanor som vi hade med oss när vi flyttade hit. Eftersom hong Kong är utelivet och restaurangernas stad på många sätt är det lätt att vara uppbokad på roligheter varje kväll, vilket då ofta inkluderar god mat och alkohol.

Träningen måste finnas där som motpol, så nu har vi gått all in och skaffat medlemskap på bästa gymmet i stan och varsin personlig tränare. 

PURE har elva olika fitness och Yoga studios i Hong Kong och är helt makalöst. Deras ambition är att det inte skall finnas några ursäkter för att inte träna. Därför finns allt du behöver på plats, bara träningsskor behöver du ha med dig. Handdukar, duschgrejer, träningskläder (till och med strumpor) borste, tops, lotio och hårspray. Allt finns! Genialiskt bra. 

Charlene är också bra, hon får mig att slå hårdare och sparka högre. Skönt att slippa tänka själv, bara göra det hon säger. Jag har inte haft såhär mycket träningsvärk på länge länge. 

Hot yoga är också något helt fantastiskt. Bikramyoga har jag ju testat innan och gillade det extremt mycket. Det är 26 olika positioner och 2 andningsövningar under 90 minuter i 41 gradig värme. Det är jobbigt, svettigt och krävande (man känner sig nära svimningsgränsen flera gånger) men Gud så bra träning och så snabbt man blir starkare och mer flexibel. Här finns inte riktig Bikramyoga men det finns varianter på det som jag nu gått på fem gånger senaste veckan. Rekommenderas alltså. Till alla. Till och med T har gått med på att pröva. 

Inga kommentarer:

 
Way out Asia © 2013.

Design by The Blog Boat