07 oktober 2013

RUN

Bara 15 minuters promenad från oss slingrar sig Bowen road längs med bergssidan ovanför HK centrum.  Den är cirka fyra kilometer en väg så vänder man och springer tillbaka blir det en lagom löprunda på åtta kilometer. Det har vart helt strålande väder den sista veckan, runt 30 grader och sol, dock är löpningen mycket jobbigare här än hemma av flera orsaker

- Det är vrålvarmt, såklart att man blir vrålsvettig.

- Kineserna har en en oändlig variation av springstilar, den ena mer originell än den andra, vilka oftast ser sjukt roliga ut. För att inte tala om alla äldre damer och herrar som står lite överallt och juckar med höfterna och vevar med armarna. Här finns inga stela gamlingar inte. Allt detta är ett skådespel i sig, för inte bara skall man parera alla utflygande kroppsdelar man skall klara att inte klappa ihop av skratt också för det ser verkligen himla kul ut. (T är ju inte sen att kommentera alla också vilket gör det hela ännu roligare)

- Springer man om en Hong Kong bo glömmer de dig aldrig. De tar några djupa andetag, laddar om och rätt som det är hör du flåset i nacken och killen du nyss sprang om kommer susande förbi dig. Så klart blir han trött längre fram efter urladdningen från omkörningen så historien upprepar sig som oftast när man på nytt springer förbi samma kille i makligt tempo. Man kan tro att de driver med en men det är inte ovanligt att detta upprepar sig med en och samma person gång på gång under samma runda. 

Tyvärr har jag inga bilder från Bowen road, lite svårt att ta när man springer, men här är några när vi går hem igenom parken på tillbakavägen. 

Vår gata just nu, Peel Street. Ser inte mycket ut för världen men mysig är den

fina blå himmel
Hong Kong Park




Inga kommentarer:

 
Way out Asia © 2013.

Design by The Blog Boat