13 oktober 2013

CHUENG CHAU

Förra lördagen tog vi båten ut till Chueng Chau för att gå på vår första hike. I hikeboken är den benämnd som en family hike vilket innebär att den inte skulle vara särskilt utmanande, vilket den heller inte var. Vi hade ändå, för säkerhets skull rustat upp med träningskläder, stabila träningsskor, energy bars, proteinbars, energidricka och 3 liter vatten i en Camelbag på ryggen (makalöst bra uppfinning förresten). Man kan säga att vi hade tagit i lite i överkant, men vi mådde också himla bra hela vägen runt. Och visst var vi genomsvettiga, så träningskläder var det bra att vi hade.

Cantoneserna däremot de hade både högklackat och fleecevästar på sig, det är ju trots allt oktober, det vill säga höst (31 C i skuggan) De hade också med sig stolar för de äldre som var med att sitta på när det blev för tröttsamt. Inte konstigt att de blir helt slut med alla lager kläder många har på sig.

Vi var pålästa innan

Början på hiken var genom den lilla byn och deras lilla hamn. Fint och gemytligt

Vi såg en del tempel på  vägen, ofta med makalös utsikt


Första stranden men vi vågade inte bada utan hajnät

Strand två, ännu mera öde. Säkert ännu fler hajar. Vi badade inte heller här. 

Här skulle man ju kunna stanna

Grönare än i stan kan man säga

Vi gick igenom flera mindre byar

Paus med proteinbar

Fiskargubbe

Här gick vi

Och hit kom vi. Gott, hajnäten på plats även på den mindre strandet. Jag bytte såklart om och hoppade i. T däremot stod på stranden och frustade ett tag, kände med tån på vattnet. Skyllde sedan på att det var för omständigt att byta om så han hoppar nog badet. Det var 30 grader i skuggan. 

Gud så gott det smakade med denna enkla rätt och en Tsing Tao efteråt på en liten restaurang med utsikt över hela bukten. Härlig Lördag i Hong Kong!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser underbart ut! Vilken omväxlande miljö det är i Hong Kong. Allt i ett liksom. Jag tänker på hongHK ungefär 17 gånger i timmen, packning, kläder, vad jag ska se och uppleva, er, shopping och det kommer kännas. Längtar! Men Tobbe du är en badkruka av rang! Puss och

Anonym sa...

Saknar asien och tänker på er och hur bra ni verkar ha det!:) Hoppas så innerligt att vi ska få till en resa nångång framöver för att hälsa på er! Stor kram/Monica

 
Way out Asia © 2013.

Design by The Blog Boat