10 oktober 2013

DAY OFF


Tack Kina för en extra ledig dag under veckan som gick. I tisdags var det Public Holiday här i Hong kong, närmare bestämt National Day. Hong Kong fick denna dagen av Kina som en ledig dag efter överlämningen av Hong Kong 1997. Detta är dock ingen dag Hong Kong borna bryr sig om att fira något nämnvärt, utan passar istället på att göra ärenden, hika eller annat de inte hinner med under sin 6 dagars arbetsvecka. 

Vi tog tillfället i akt och gav oss ut på stan, till Kowloonsidan där T faktiskt inte har varit sedan vi var här i juni. 



Många människor vill korsa gatan samtidigt. Ett mycket irriterande fenomen, speciellt i början är att alla går i samma långsamma takt här. Det är fullkomligt omöjligt att ta sig förbi människor här på gatan. Det går i en jämn maklig takt, gärna på bredd. Bara att vänja sig tänker jag. Men T blir fortfarande smått galen när han inte kommer förbi och fram med sina långa ben. 

En av färjorna som går mellan Kowloon och HK Island. De har sett likadana ut sedan 1956. År 2009 blev färjeturen korad till en av världens 10 "most exciting ferry rides".

Fin utsikt från Kowloonsidan mot HK Island

Många med paraply som skydd mot solen


Måste vara den Starbucks med uteslutande finast utsikt 

Båten med röda segel som de flesta tänker på när man hör talas om Hong Kong. Dock är alla foton av samma båt då det finns ytterst få exemplar kvar. 

Ytterligare ett av alla bröllopspar. Här lägger man extrema summor på att resa runt i Kina och andra länder för att ta så kallade "Pre-wedding pictures". De turistar inte på platserna de besöker utan tar bara bilder och åker vidare. Uppklädda till tänderna. Oftast i en speciell färg så de har valt till sin lyckofärg. Ju fler länder och städer de har bilder från, desto högre status. 

Träd i Kowloon Park

Kowloon Park.

Till sist en avslutande uppfriskande dans. Underhållning nere på kajen när vi drack kaffe. Vi satt på Starbucks i över en timma. De höll på när vi kom och slutade precis när vi gick. 


1 kommentar:

Anonym sa...

Dit vill jag åka!! Ser jättefint ut, och dricka iskaffe i solen. Lovely!!! E

 
Way out Asia © 2013.

Design by The Blog Boat