25 januari 2014

SHENZHEN

I Torsdags åkte Jaqueline och jag (vän från Schweiz) över gränsen till Kina till Shenzhen. Jag har varit där flera gånger tidigare men denna gången rörde vi oss bort från det extremt stora shoppingcentret där alla fejkväskor finns för att se vad mer Shenzhen har att erbjuda.

Det var absolut roligt att komma till en annan stad men man insåg verkligen vilken tur vi har som fick flytta till Hong Kong och inte någon stad i Kina. Absolut INGEN kunde någon som  helst engelska runt om i butiker eller på gatorna. Ganska handikappade kände vi oss.

Klippning på gatan för den som vill

Vi åkte till Dafen Oil Painting Village en bit utanför centrum. Här bor extremt många konstnärer som livnär sig på att måla kopior av kända målningar som de säljer. Det går till och med att beställa målningar härifrån på internet. 

En av gatorna i Dafen. Väldigt gemytlig stämning eftersom inga bilar kör på dessa gator. 

För att målningarna skall få exakta proportioner skriver de ut canvas med vattentryck på som de kan använda som mall. 



En del var riktigt bra kopior medan vissa målningar var ett skämt. Jag kan uttala mig om detta med viss säkerhet då Jaqueline jobbar som rådgivare vid köp och sälj av konst. 

Här stannade vi för en kaffe och en kinesisk sötsliskig öl

Dafens torg




Här i hotellets bar på hundrade våningen. Vi bodde i Shenzhens högsta byggnad, KingKey 100, som är 442 meter hög och världens 13:e högsta byggnad. 

Söt frukost om man vill

Smygbild tagen inne i en av väskfejkbutikerna

Toalett med ganska nice view

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken trevlig tripp du har gjort. Kul att se dina fina bilder. Den utsikten från toan måste vara mäktig. Man får ju svindel. / Britt-Marie

Anonym sa...

Så kul att se nåt annat och få veta vad mer man kan göra där. Blev det några nya inköp? Jag har redan en lista till nästa gång...
Vilka fantastiska fönster!!
Kram Emelie

 
Way out Asia © 2013.

Design by The Blog Boat