26 januari 2014

DIM SUM

Dim Sum är ungefär som Kinas motsvarighet till tapas, alltså smårätter som man traditionellt sett äter till lunch här i Hong Kong. Dumplings som nu är ganska populärt att äta även i Sverige är en typ av Dim Sum som består av ett ångat degknyte fyllt med kött eller skaldjur. Förra veckan tog Jaquelin och jag lunch på en typisk lokal restaurang. De har inga menyer, ingen pratar engelska och man måste själv tvätta sina plast pinnar och plasttallrik i kokande vatten för att få bort bakterier och smuts. För att få någon mat på tallriken måste man vara snabb. Med jämna mellanrum kommer det ut kvinnor med rullvagnar med olika typer av Dim Sum på. Man stoppar henne när hon kör förbi och så lyfter hon på locken till korgarna så får man se om man hittar något man vill ha. De populäraste rätterna går dock åt fort då alla slänger sig fram för att få en bit.

Man sitter vid stora runda bord tillsammans med andra sällskap. 

Te är ett självklart alternativ till maten. Här något som var ganska gott faktiskt dock ingen aning om vad det var. Vi gissade på antingen tofu eller omelett. 

Damen med den populäraste vagnen. Ingen mat om man inte är snabb. Varje sällskap har en lista med alla rätter. Man får en stämpel för varje rätt man tar så att man vet hur mycket man skall betala. 

Hong Kong på riktigt

Inga kommentarer:

 
Way out Asia © 2013.

Design by The Blog Boat