22 april 2014

TOKYO

Så skall bloggen vakna till liv igen efter några veckors paus. I går kom vi hem från en lång weekend i Tokyo. Fem hela dagar fick vi i staden som aldrig tycks ta slut.

Vi tog ett plan som åkte från Hong Kong kl 01 och var framme i Tokyo kl 06 så det blev inte mycket sömn natten mellan tisdag och onsdag.  Hotellet lät oss inte checka in när vi kom vid 9, så vi gick direkt ut på stan.  Sobunudlar med tempura till frukost på ett litet ställe där man fick köpa en matbiljett ur en automat och sedan gå till köket och byta mat mot en liten lapp med japanska tecken.. vi var inte riktigt säkra på vad vi beställde.. 

Promenad genom en park från hotellet. Mycket grön första Tokyoupplevelse, inte riktigt vad vi väntat oss. Tyvärr var Sakura (körsbärsblommingen) väldigt tidig i år och var i stort sätt över när vi kom, men vi hade tur och fick se några "late bloomers" ändå. Men så enormt många körsbärsträd som finns här, det måste vara helt makalöst att få se när alla träd står i blom samtidigt. 

Imperial Palace Park, Chioda

Mycket roligt och udda fenomen vi stötte på i Statsdelen Akihabara. Ute på gatan hör vi på ett helt kvarters avstånd ett hysteriskt ljud liknande Nitendomelodin gånger tusen som spelades med en öronbedövande volym. Ljudet visade sig komma från en spelhall med endast maskiner som är som en korsning mellan flipperspel och en bandit. Tydligen är detta ett vanligt nöje bland hårt jobbande män, att gå hit och spela flera timmar i sträck på sin lediga tid för att slappna av. Det höga ljudet är till för att det helt enkelt inte skall gå att prata med varandra eller göra något annat än att just spela. 

Vi passade på att hälsa på T's företags kontor i Tokyo som bjöd med oss ut på lunch. Man lagar sin egen mat i varm buljong som står på varma plattor inbyggda i bordet. Mycket gott!

T's kollega Fernando som senare på kvällen tog oss med ut på middag och kereoke (!) med några av hans vänner. 

Shibuya Crossing/Hachico Square. Detta räknas som Tokyos folkrikaste korsning med ca en miljon människor som passerar varje dag, så mycket som 10000 människor kan passera vid bara ett rödljus. För att kunna svälja alla människor slår alla trafikljus om till rött samtidigt och människor kan passera fritt i alla riktningar samtidigt. Fascinerande!

Det finns så mycket av allt! Här inne i Shoppingcentret Shibuya 109. ALLT är rosa, spetsigt och gulligt och hela huset kryllar av tonåringar i platåskor, med korta kjolar, kattöron och frisyrer likt en Barbie. 





Tokyos tunnelbana räknas som den mest avancerade i världen och det kan vi minst sagt förstå efter en del felåkningar till fel stationer eller köp av biljett till fel linje...

I en park

Deserter till förbannelse... kunde vi motstå..?

Lunchlådan i Japan ser ofta ut såhär. en skål med ris, en med miso soppa samt en box med fack med lite olika godsaker. Eller ja en del ganska konstiga saker också. Man kan säga att jag försökte undgå det mest slajmiga. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Härliga bilder. Förstår att de var häftigt i Tokyo / B-M

 
Way out Asia © 2013.

Design by The Blog Boat