22 april 2014

MER TOKYO

Lite fler bilder från Tokyo..

Enorm samling Whiskeyflaskor i en liten liten mini bar vi hoppade in på när fötterna blivit för trötta efter många dagar med konstant promenerande

Vi fick lukta på dyraste flaskan, en Macallan från 1948!!! Ett glas kostade 13 000 kr, vi hoppade den och valde istället en lite billigare japansk Whiskey


Inte lika många skyskrapor här i Tokyo. De flesta byggnaderna är faktiskt inte mer än 7-10 våningar. Här hittade vi dock några. Utsikt från Park Hyatts högsta våning 


Lunch på en liten liten restaurang med två härliga nya vänner. Till det fick vi Sakura Sake, dvs sake på körsbärsblomma

Chika och David som vi träffat en gång tidigare på Monica och Mikaels bröllop. Chika hjälpte oss med en del rekommendationer till bra restauranger innan vi kom till Tokyo. Vi spenderade hela sista dagen tillsammans och hoppas på att de vill komma och hälsa på oss i HK. 

Lite läskigt jellylik efterrätt gjort på någon böna. Jag har ju lite svårt för gelé liknande mat, det brukar liksom vilja komma upp igen. Första biten var jobbig, men otroligt nog smakade det godare och godare och sista mitten var helt ok. 

Yoyogi Park med mäktiga portar. På vägen in till templet passerar du tre portar.

Innan vi fick gå in skall man rena händer och mun genom att tvätta sig enligt en viss procedur. 

Trots iskallt väder var parken full av människor som fikade, drack öl, sportade eller bara låg och vilade. 


På middag med Chika, David och Fernando sista kvällen. Här fick vi den absolut bästa maten på hela resan, och jag tror aldrig jag har varit så mätt innan.. 

Sjögurka med ris och wasabi, inuti låg en perfekt krämig äggula 

Abalone mussla med citron
Liten bläckfisk med chilisalt

Rättika med Foie Gras och japansk senap, godaste anklever jag ätit någonsin

Något jellyliknande igen. Också gjort på böna men inte sött denna gången. 

Lamm, picklad gurka, wasabi och soya

Felvänd bild, men kål, ägg, ris och torkad fisk (det rosa...) 

Man avslutar alltid i japan med ris, så det fick vi tillsammans med misosoppa med små musslor i

Glass och frukt efteråt
MÄTT!

1 kommentar:

Anonym sa...

Förstår att ni hoppade den whiskyn Hade inte heller betalat ett sådant pris. Ibland får man nöja sig med småsmulor. De var ju kul att ni träffade bekanta även där
Hälsningar från B-M

 
Way out Asia © 2013.

Design by The Blog Boat